Datum: december 2018
Klant:ESF, Stefan Nipius, Vlissingen

Ontwerp: logo & huisstijl (visitekaartjes, templates voor brief- en factuurpapier)

ESF - Energie Support Flakkee

Stefan Nipius, eigenaar van ESF is niet alleen energieconsulent, hij verzorgt ook energielabels bij gebouwen, geeft energieadvies, coördineert inkoop en contracten, weet alles van verlichting en besparing.

Stefan heeft nagedacht over de uitstraling van zijn nieuwe ESF voordat hij de studio inschakelde. Met wat voorbeelden in meerdere kleuren van het beeldmerk, samen met de naam er strak onder, was hij tevreden.

Het enige nadeel aan het beeldmerk was dat het icoon geen betekenis had. Het was een prachtig goudkleurig teken maar het refereerde jammergenoeg niet naar een van de kernwaarden waarin Stefan zich onderscheidt. Niet naar energie of naar de dynamiek waarmee Stefan in Vlissingen aan de slag gaat. 

Gelukkig zag Stefan dat er werk aan de winkel was. Besparing en advies waren de 2 belangrijkste kernwaarden en met een aantal ideeën zijn we aan de slag gegaan. Omdat Stefan werkt vanaf het eiland Goeree wilde hij het silhouette van dit eiland via een soort watermerk terug laten komen in het ontwerp.
Scroll naar boven